KAKO SE PRAVE POSNE KNEDLE ZA SUPU: Uradite jednu stvar i neće se raspadati
Domaća supa sa knedlama spada u omiljenije i ne može da se zamisli nijedan svečani ručak bez nje.
Ali kada je trpeza posna, to ne znači da morate da se odreknete vaše omiljene hrane. Napravite domaću supu od povrća, a onda dodajte i posne knedle. Jednostavno se pravi, a svima će se dopasti.
Sastojci:
Za supu:
1 crni luk
1 štapić celera
1 celer
1 povrtna kocka za supu
Za knedle:
200 g griza
2 kašike brašna
2 prstohvata soli
200 ml vode
1 kašičica kurkume
Recept
Crni luk presecite na pola, pa ispecite polutke na ringli. Stavite u šerpu, pa dodajte oljuštenu šargarepu, celer, seckani štapić celera, a onda sipajte vodu. Kuvajte dok povrće ne omekša, pa pospite suvim začinom i biberom i dodajte kocku supe od povrća. Promešajte i procedite supu, pa u nju dodajte sekcanu šargarepu i štapić celera.
Dok se supa kuva pripremite knedle. Pomešajte griz, brašno, so i kurkumu. Lepo promešajte, pa postepeno sipajte vodu. Mešajte dok se sastojci ne sjedine, a vodite računa koliko vode dodajete jer smesa ne sme da bude ni gusta ni retka. Pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoje nekih 20-ak minuta, tako se neće raspadati prilikom kuvanja. Zatim kašičicom uzimajte smesu i sipajte u vrelu supu i kuvajte još 10-15 minuta.
(Stvar ukusa)