I DECA GA OBOŽAVAJU: Potaž od graška - Brz, jednostavan i zdrav

Tatjana Marković 16. 01. 2024. u 12:00

Potaž od graška je izuzetno jednostavan za pripremu, bude gotov vrlo brzo, a toliko je zdrav i ukusan da ga i deca obožavaju.

Foto Shutterstock

Isprobajte i potaž sa jabukama i šargarepom. Potaž od graška pravi se bez trunke pavlake za kuvanje ili nekog sličnog dodatka. Saznajte kako se pravi potaž od graška!

Sastojci:

1 kašika maslinovog ulja
1 luk srednje veličine, isečen na kockice
250 grama krompira srednje veličine, isečenog na kockice
600 ml bujona od povrća
500 grama smrznutog ili svežeg graška
10 listova sveže mente
so i biber, po ukusu

Za ukrašavanje:

2-3 kašike kuvanog graška
1 kašika pinjola
ekstra devičansko maslinovo ulje

Recept za potaž od graška:

Za potaž od graška zagrejte maslinovo ulje u velikom loncu na srednjoj vatri. Dodajte luk i pržite oko 5 minuta dok ne omekša i ne postane providan. Dodajte krompir isečen na kockice i bujon od povrća, a kada provri, smanjite vatru, pokrijte poklopcem i kuvajte 10 minuta ili dok kockice krompira ne omekšaju. Dodajte grašak i dinstajte 4 minuta. Ugasite vatru, začinite solju, biberom i listićima sveže nane. Pustite da se malo ohladi pre blendiranja.

(Stvar ukusa)

Pogledajte više