NESVAKIDAŠNJA HARMONIJA UKUSA, UKLAPA SE UZ SVAKO JELO: Hrskava salata od pečene paprike sa pinjolima, fetom i bosiljkom

Novosti online

01. 01. 2024. u 18:00

SALATA od pečene paprike sa dodatkom pinjola, feta sira i bosiljka sadrži različite ukuse, pa je pravi raj za nepca, a lepo će da se uklopi kao prilog uz svakog jelo.

Foto Shutterstock

Salata od pečene paprike sa pinjolima, feta sirom i svežim bosiljkom biće savršen dodatak jelima, a odlična je jer je ujedno i prilog i salata. Salata izgleda predivno na poslužavniku i može se jesti sa tostiranim hlebom, pljeskavicama na žaru ili pilećim ćevapima.

Potrebno:

* 4 paprike babure
* svežanj svežeg bosiljka
* 1 čen belog luka
* 150 g feta sira
* crne masline
* maslinovo ulje
* sirće
* biber i so po ukusu
* 100 g pinjola

Recept:

Počnite tako što ćete polovine paprike okrenuti nadole na pleh za pečenje obložen aluminijumskom folijom. Pecite ih dok ne pocrne. Stavite pečene paprike u činiju i pokrijte plastičnom folijom. Kada se paprike ohlade, ljuska će se odmah oljuštiti. Pečene paprike isecite na kriške i prelijte maslinovim uljem, sirćetom, belim lukom, bosiljkom, origanom, šećerom, solju i biberom. Ostavite mešavinu u frižideru najmanje jedan sat ili preko noći.U međuvremenu, tostirajte pinjole u ​​malom tiganju da poboljšate njihov ukus. Kad se paprike ohlade lepo ih poređati na tanjir i posuti feta sirom, maslinama i tostiranim pinjolima. Uživajte!

(StvarUkusa/Mondo)

Pogledajte više