PREDLOZI ZA VEČERU: Brzi recepti koji se spremaju za 15 minuta, a odmah će vas zasititi

Novosti online 16. 11. 2023. u 18:30

UŽURBANI dani često zahtevaju brza rešenja, a kada je večera u pitanju, želimo nešto što je ne samo ukusno, već i pripremljeno u trenu.

Foto: Jutjub/Printskrin

Predstavljamo vam pet jednostavnih i ukusnih večera koje se mogu pripremiti za svega 15 minuta. Ove recepte odlikuje jednostavnost, ali i bogatstvo ukusa koji će zadovoljiti i najzahtevnija nepca.

Foto: Free Images Pixabay

Piletina sa povrćem

Ukusni pileći fileti upotpunjeni smrznutim povrćem predstavljaju pravu poslasticu koja se priprema brzo i lako. Sočno meso i raznobojno povrće, začinjeni sa solju, biberom i origanom, čine ovu večeru neodoljivom.

Sastojci:

2 pileća fileta
2 šolje smrznutog povrća po izboru
So, biber, origano po ukusu

Uputstvo:

Na srednje jakoj vatri, propržite pileće filete sa obe strane dok ne postanu zlatno smeđi. Dodajte smrznuto povrće i nastavite kuvanje dok povrće ne omekša. Posolite, pobiberite i dodajte origano pre posluživanja.

Foto: Free Images Pixabay

Testenina sa pesto sosom

Za ljubitelje italijanske kuhinje, špageti sa pesto sosom su izbor koji se sprema munjevitom brzinom. Prosto skuvajte špagete, pomešajte ih sa pestom i pospite parmezanom - jednostavno, a tako ukusno.

Sastojci:

250g špageta
1/2 šolje pesto sosa
Parmezan po ukusu

Uputstvo:

Skuvajte špagete prema uputstvu na pakovanju. Pomešajte skuvane špagete sa pesto sosom. Poslužite sa parmezanom.

Foto: Printskrin Jutjub

 

Tunjevina sendvič sa avokadom

Zdrav i hranljiv sendvič sa tunjevinom i avokadom predstavlja idealan izbor za večeru koja se sprema za tren oka. Jednostavno pomešajte sastojke, stavite ih između dva parčeta hleba i večera je spremna.

Sastojci:

Konzerva tunjevine
1 avokado
Paradajz,
seckani hleb po želji

Uputstvo:

Pomešajte tunjevinu, avokado i seckani paradajz. Stavite smesu na hleb po izboru i napravite sendvič.

Foto: Shutterstock

Rižoto sa povrćem:

Za ljubitelje rižota, ova verzija sa povrćem je pravo rešenje. Luk, pirinač i povrće kuvaju se zajedno u povrtnom bujonu, stvarajući ukusan i kremast rižoto za samo nekoliko minuta.

Sastojci:

1 šolja pirinča
2 šolje povrća po izboru (šargarepa, grašak, kukuruz)
1 luk, seckan
2 šolje povrtnog bujona

Uputstvo:

Propržite luk na malo ulja dok ne omekša. Dodajte pirinač i povrće, pa dinstajte nekoliko minuta. Dodajte povrtni bujon i kuvajte dok pirinač ne upije tečnost. Sve ove večere su brze, ukusne i pružaju dobar balans nutritivnih vrednost

Sve ove večere ne samo da su pripremljene za rekordno vreme, već i pružaju savršen balans nutritivnih vrednosti.

(Stil)

Pogledajte više