KORAK PO KORAK DO SAVRŠENE ČORBE: Priprema traje samo 10 minuta (RECEPTA)
ČORBA sa povrćem dolazi sa Balkana
Recept za čorbu koju svi treba da naučimo da pravimo našli smo na sajtu Didy kitchen.
Čorba sa povrćem - sastojci:
2 komada krompira
2 komada šargarepe
1/2 manje glavice luka
2 komada bele zeleni
4 cveta brokolija
4 cveta karfiola
50 grama kukuruza
2 kocke za supu (kokošija ili juneća)
1 kašika pavlake
50 ml. mleka
2 jaja
mleveni biber
so po ukusu
1 kašika maslinovog ulja
2 litre vrele vode
Čorba sa povrćem - priprema:
Povrće očistite i isecite na kockice (luk, šargarepu, belu zelen, tikvicu, krompir).
Stavite u šerpu kašiku maslinovog ulja i seckano povrće. Propržite povrće par minuta, prelite sa dve litre vrele vode (možete je prokuvati u ketleru) i ubacite dve kocke za supu. Ostavite da se kuva 20 - ak minuta, zatim dodajte karfiol, brokoli i kukuruz. Ostavite da se kuva još 15 - 20 minuta.
Pomešajte jaja, pavlaku i mleko.
Kada je povće skuvano dodajte mešavinu od jaja, pavlake,mleka i dodajte sekani pešun. Prijatno.