RAZBIJTE GA I - UBACITE U KESU: Recept za jaje koje se kuva BEZ LJUSKE (FOTO)

Новости Онлине 07. 02. 2023. u 09:00

MRZI VAS da ljuštite kuvana jaja? Evo trika kako da skuvate "jaja benedikt"!

Foto: A. M.

Čuli ste za "jaja benedikt" ili "poširana jaja", kako ih zovemo na srpskom. Ova jaja su kuvana, ali bez ljuske!

Nije lako skuvati poširano jaje, jer je potrebna veština, ali i iskustvo. Voda se zagreje na ringli, pa kada počne da vri sipa se kašika sirćeta i ubaci jaje u vir gde voda vri.

Sipajte kašiku sirćeta i čim provri voda pustite jaje, ali ne znači da će uspeti!

Lako može da se dogodi da se jaje razlije i stvar propadne.

Postoji jednostavniji način koji mnogi smatraju - varanjem. Naime, uzme se čista kesica za zamrzivač i kane malo ulja. Onda se jaje sipa u tu kesicu i zaveže. Da bi jaje bilo ukusnije možete sipati i prstohvat začina koji volite.

Foto: A. M.

Trudite se da kesica ne upadne u vodu!

Čim voda provri jaje se spusti u vodu. Ako kuvate jedno ili dva jajeta - možete to uraditi u džezvi, jer je jednostavnije da vrh kesice sačuvate da ne upadne u vodu.

Jaje se kuva nekoliko minuta, izvadi u šoljicu i iseče vrh kesice, pa se nežno šakom prebaci na tanjir.

Foto: A. M.

Dok se jaje kuva isecite krišku ražanog hleba, operite šaku rukole i isecite paradajz na kriške. Jaje stavite na rukolu i posolite.

Originalna jaja benedikt se jedu sa sosom holandez koji se pravi od umućenih žumanaca na pari u koje se dodaje rastopljen buter.

Pogledajte više