BELA ČORBA SA PILEĆIM BUJONOM: Nek se sve krčka 15 minuta

Andrijana Nešić 26. 01. 2023. u 18:20

Izdinstajte posebno izgnječen beli luk, posebno seckani crni, sve na maslinovom ulju i maslacu, pa promešajte i dodajte seckanu majčinu dušicu, peršun i pileći bujon. Neka se krčka otprilike 15 minuta.

Foto Shutterstock

Snizite temperaturu, dodajte izmrvljeni hleb i ostavite na uključenoj ringli još pet minuta.

Izvadite smesu iz šerpe i preručite u blender, pa izmiksajte dok ne dobijete kremastu teksturu. Posle toga mešavinu vratite u šerpu, prelijte litrom ključale vode, dodajte pavlaku, so i biber po želji.

Potrebno je:

  • 6 čenova belog luka
  • 2 kašike maslaca
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 glavice crnog luka
  • kašičica peršuna ili celera
  • kašičica majčine dušice
  • 250 ml pilećeg bujona
  • kašika pavlake
  • stari hleb
Pogledajte više