BELA ČORBA SA PILEĆIM BUJONOM: Nek se sve krčka 15 minuta
Andrijana Nešić
26. 01. 2023. u 18:20
Izdinstajte posebno izgnječen beli luk, posebno seckani crni, sve na maslinovom ulju i maslacu, pa promešajte i dodajte seckanu majčinu dušicu, peršun i pileći bujon. Neka se krčka otprilike 15 minuta.
Snizite temperaturu, dodajte izmrvljeni hleb i ostavite na uključenoj ringli još pet minuta.
Izvadite smesu iz šerpe i preručite u blender, pa izmiksajte dok ne dobijete kremastu teksturu. Posle toga mešavinu vratite u šerpu, prelijte litrom ključale vode, dodajte pavlaku, so i biber po želji.
Potrebno je:
- 6 čenova belog luka
- 2 kašike maslaca
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 glavice crnog luka
- kašičica peršuna ili celera
- kašičica majčine dušice
- 250 ml pilećeg bujona
- kašika pavlake
- stari hleb
Pogledajte više