ČORBA OD OSLIĆA: Jednostavna proprema za posan ručak

Andrijana Nešić 13. 01. 2023. u 15:06

U vodu stavite očišćenu ribu i lovorov list. Kad se dobro skuva, prospite vodu i ostavite da se prohladi. U litar vode sipajte dodatak za riblju čorbu, biljni začin i mleveni biber, pa ostavite sa strane.

Foto: Shutterstock

Povremeno mešajte da se ne bi stvorile grudvice. Na malo ulja prodinstajte iseckani crni luk, za to vreme izrendajte šargarepu, celer, peršun i paškanat, sve sastojke dodajte u dinstani luk, pa nastavite da dinstate uz povremeno dolivanje vode.

U povrće dodajte skuvanu ribu i dinstajte zajedno još 10 minuta. Na kraju, sipajte 4 litre vode i rastvoren dodatak za riblju čorbu. Prokuvajte na jačoj temperaturi, a kad provri smanjite vatru i kuvajte još neko vreme.

Potrebno je:

  • 700-800 g oslića
  • 2-3 lista lovora
  • malo ulja
  • 2-3 glavice crnog luka
  • šargarepa
  • peršun
  • celer
  • paškanat
  • dve kesice dodatka za riblju čorbu
  • kašika biljnog začina
  • 1/2 kašičice bibera
Pogledajte više