NAJBOLJI RECEPT: Ukusna i hrskava pileća krilca sa sirom i belim lukom
Новости онлине
22. 03. 2025. u 11:30
Hrskava pileća krilca sa sirom i belim lukom se lepe za prste, pravi su delikates.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1,4 kg pilećih krilaca
- 1 kašika praška za pecivo
- 1 1/4 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1/2 kašičice crnog luka u prahu
- 60 g putera
- 2 kašičice sitno naseckanog belog luka
- 2 kašike seckanog peršuna
- 3 kašike rendanog parmezana
Priprema:
Kako biste napravili pileća krilca na ovaj način, prvo zagrejte rernu na 200 stepeni. Obložite pleh folijom i stavite rešetku za rernu na vrh tepsije. Stavite pileća krilca u veliku posudu. Dodajte prašak za pecivo, so, biber, beli luk u prahu i crni luk u prahu.
Promešajte kako biste piletinu ravnomerno prekrili praškom za pecivo i začinima. Postavite krilca na stalak u jednom sloju. Pecite 45 minuta ili dok ne postanu zlatno-smeđa i hrskava. Stavite puter i beli luk u malu posudu i otopite.
Pustite da se puter ohladi 2-3 minuta, a zatim umešajte peršun i parmezan. Premažite mešavinu putera preko krilaca. Servirajte odmah, sa sosom za umakanje po želji.
(stvarukusa)
Pogledajte više