IDEJA ZA POSNI RUČAK: Jelo od pirinča i pečuraka

Jovana Vasić 14. 03. 2025. u 09:00

Jelo koje se lako pravi, idealno i za ručak i za večeru.

IDEJA ZA POSNI RUČAK: Jelo od pirinča i pečuraka

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500-600 g pečuraka
  • 1 crni luk
  • 150 gr crvenog pirinča
  • 2 pečene paprike
  • 1/2 struka praziluka


Priprema:

Zagrejte rernu na 250 stepeni. Operite i poređajte cele paprike na pleh, ubacite u rernu i pecite dok ne uhvate boju. Izvadite ih iz rerne i ostavite da se ohlade i "istište" kako bi ih lakše oljuštili. Kada ih očistite od kožice, peteljki i semenki, iseckajte papriku na kockice. U međuvremenu, operite i isecite luk na kockice, i pečurke na polu mesece. Zagrejte ulje u dubljoj posudi i prodinstajte luk dok ne postane staklast, a potom dodajte pečurke. Kada sva tečnost iz njih uvri - sklonite sa šporeta.

Za to vreme u dubljoj posudi zagrejte vodu dok ne proključa, a potom skuvajte pirinač prema uputsvu sa pakovanja. Kada je pirinač gotov, ocedite ga i dodajte u luk i pečurke.

U jelo dodajte još i pripremljenu papriku i sitno iseckan praziluk, a potom začinite po želji i sve dobro promešajte.

(Ona)

Pogledajte više