FAŠIRANE ŠNICLE: Recept za brz i bogat ručak koji će ljubitelji mesa obožavati

Jovana Vasić 27. 01. 2025. u 09:00

Faširane šnicle su uvek dobra ideja za ručak.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 jaje
  • 2-3 kašike prezli (ili po potrebi)
  • So i biber po ukusu
  • ulje za prženje

Priprema:

U većoj činiji pomešajte mleveno meso, sitno iseckani crni luk, jaje, prezle, so, biber. Ukoliko volite možete da dodate i svež peršun. Smesu dobro izmesite rukama dok ne postane ujednačena i kompaktna. Ukoliko je potrebno dodajte malo vode. Rukama oblikujte smesu u šnicle veličine po vašoj želji, najčešće oko 1 cm debljine. Ako je smesa previše lepljiva, dodajte još malo prezli. Pržite šnicle sa svake strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i budu dobro pečene. 

(stvarukusa)

Pogledajte više