FAŠIRANE ŠNICLE: Recept za brz i bogat ručak koji će ljubitelji mesa obožavati
Jovana Vasić
27. 01. 2025. u 09:00
Faširane šnicle su uvek dobra ideja za ručak.
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 jaje
- 2-3 kašike prezli (ili po potrebi)
- So i biber po ukusu
- ulje za prženje
Priprema:
U većoj činiji pomešajte mleveno meso, sitno iseckani crni luk, jaje, prezle, so, biber. Ukoliko volite možete da dodate i svež peršun. Smesu dobro izmesite rukama dok ne postane ujednačena i kompaktna. Ukoliko je potrebno dodajte malo vode. Rukama oblikujte smesu u šnicle veličine po vašoj želji, najčešće oko 1 cm debljine. Ako je smesa previše lepljiva, dodajte još malo prezli. Pržite šnicle sa svake strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i budu dobro pečene.
(stvarukusa)
Pogledajte više