SAVRŠENA IDEJA ZA DANAŠNJI RUČAK: Pohovane šnicle, restovani krompir, čorbica, brzo, lako, a preukusno
Jovana Vasić
26. 01. 2025. u 09:00
Kompletan obrok spreman za tili čas.
Sastojci:
Za meso:
- 1 par pilećih šnicli
- 3 jaja
- prezle
- mrvice svežeg hleba
- so biber
- ulje
- začini
Za restovan krompir:
- 600 gr krompira
- 1 glavica crnog luka
- začin suvi ili samo so
- crvena ml. paprika
- ulje ..biber
Za čorbu:
- 1,2 l vode
- 200 ml kuvanog paradajza
- peršunov list
- 1 kašika maslinovog ulja
- soli i malo suvog začina
- testenina po izboru
Priprema:
Meso iseći na šnicle pa izlupati. Posoloti, pobiberiti i posuti začinom. Provući kroz brašno, umućena jaja, prezle sitne , jaja i prezle krupne od svežeg hleba.
Pržiti u dubokom ulju sa obe strane da porumeni na tihoj vatri poklopljene.
Krompir skuvati oguliti pa iseći na kocke. Luk iseckati propržiti pa dodati crvenu mlevenu papriku.
Dodati odma krompir, mleveni biber i so. Sve izmešati.
U šerpu sipati vodu, dodati paradajz i ulje posoliti. Kad provri dodati testeninu po želji. Kad se skuva dodati peršunov list.
(trpeza)
Pogledajte više