PILETINA PARMIĐANO: Vreme je za nove ukuse koje ćete obožavati

Jovana Vasić 25. 01. 2025. u 09:00

Bogato tradicionalno italijansko jelo, nežnog i skladnog ukusa.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • Pileći file 4
  • So i biber po ukusu
  • Brašno 1 šolja
  • 2 Jaja
  • Prezle 1 šolja
  • Parmezan 1/2 šolje
  • Marinara sos 1 šolja
  • Narendana mocarela 1 šolja
  • Narendani parmezan 1/4 šolje (za posipanje)
  • Maslinovo ulje za prženje

Priprema:

Zagrejte rernu na 200°C (400°F). Pileće filete posolite i pobiberite sa obe strane. Pripremite tri posude: jednu sa brašnom, drugu sa umućenim jajima, i treću sa prezlama pomešanim sa 1/2 šolje naribanog parmezana. Svaki pileći filet prvo uvaljajte u brašno, zatim u jaja, i na kraju u prezle sa parmezanom, pazeći da je svaki filet dobro obložen. U velikoj tavi zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Pržite pileće filete dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi, oko 3-4 minuta sa svake strane. Prebacite pržene filete u posudu za pečenje. Prelijte svaki filet sa marinara sosom, pospite naribanom mocarelom i dodatnim parmezanom. Pecite u zagrejanoj rerni dok se sir ne otopi i postane zlatno smeđi, oko 15-20 minuta. Služite uz pastu po želji.

(superrecepti)

Pogledajte više