NAPRAVITE NAJUKUSNIJI PILAV SA MLEVENIM MESOM: Gurmanski obrok u kome će svi uživati
Jovana Vasić
22. 01. 2025. u 09:30
Pilav, ili kako ga u turskom i arapskom svetu zovu pilaf, jeste jelo od pirinča sa mesom ili bez njega. Ono što krasi ovo jelo je jednostavnost, a opet ima neverovatno bogatstvo ukusa.
Sastojci:
- 400 g mlevenog svinjskog mesa
- 3 glavice crnog luka
- 3 velike šargarepe
- 3 kašike ulja
- 300 g pirinča
- so i biber, po ukusu
- veći prstohvat karija
- mešavina suvih začina
- pileća kocka za supu
- voda
Priprema:
Kako biste napravili ovaj pilav prvo iseckajte na sitno luk i šargarepu. Zagrejte ulje u tiganju i ubacite ih da se proprže, a zatim dodajte mleveno meso i začinite po želji.
U sve to dodajte pirinač, i mešajte dok pirinač ne postane staklast, a zatim prelijte sa 500 ml vode i ubacite pileću kocku za supu, pa poklopite.
Smanjite vatru na ringli i ostavite da krčka, dok se ne upije voda. Dodajte so i mešavinu suvih začina, pa ostavite poklopljeno par minuta.
Uključite rernu na 180 stepeni pa zapecite oko 20 minuta. Izvadite iz rerne, ohladite i servirajte.
(stvarukusa)
Pogledajte više