RUČAK ZA DANAS: Punjena gnezda od mlevenog mesa, gurmanski obrok

Jovana Vasić 19. 01. 2025. u 09:00

Recept za punjena gnezda sa mlevenim mesom oboriće vas s nogu, imaćete ručak kao iz restorana.

Foto: Jutjub/Printskrin/ BonApeti.rs

Sastojci:

  • mleveno meso 300 g
  • voda 1 dl
  • kačkavalj 150 g
  • prezle 6 kašičica
  • crni luk 1/2 glavice
  • jaja 2
  • ulje po potrebi
  • so po ukusu
  • suvi biljni začin po ukusu
  • biber po ukusu

Priprema:

U mleveno meso dodajte sitno iseckan luk, prezle, biber, so i suvi biljni začin po ukusu, dobro izmešajte, pa ubacite jedno jaje i umesite. Podelite smesu na četiri jednaka dela i od svakog formirajte gnezdo. Dalje možete na dva načina, da sjedinite jaje i rendani kačkavalj, pa time punite gnezda ili da ih u gnezdo stavite odvojeno. U nauljenu vatrostalnu činiju sipajte vodu, poređajte gnezda i na sredini svakog napravite udubljenje. U udubljenja stavite fil od kačkavalja i jaja i pecite oko 30 minuta na 200 stepeni.

(superrecepti)

Pogledajte više