RUČAK ZA DANAS: Punjena gnezda od mlevenog mesa, gurmanski obrok
Jovana Vasić
19. 01. 2025. u 09:00
Recept za punjena gnezda sa mlevenim mesom oboriće vas s nogu, imaćete ručak kao iz restorana.
Sastojci:
- mleveno meso 300 g
- voda 1 dl
- kačkavalj 150 g
- prezle 6 kašičica
- crni luk 1/2 glavice
- jaja 2
- ulje po potrebi
- so po ukusu
- suvi biljni začin po ukusu
- biber po ukusu
Priprema:
U mleveno meso dodajte sitno iseckan luk, prezle, biber, so i suvi biljni začin po ukusu, dobro izmešajte, pa ubacite jedno jaje i umesite. Podelite smesu na četiri jednaka dela i od svakog formirajte gnezdo. Dalje možete na dva načina, da sjedinite jaje i rendani kačkavalj, pa time punite gnezda ili da ih u gnezdo stavite odvojeno. U nauljenu vatrostalnu činiju sipajte vodu, poređajte gnezda i na sredini svakog napravite udubljenje. U udubljenja stavite fil od kačkavalja i jaja i pecite oko 30 minuta na 200 stepeni.
(superrecepti)
Pogledajte više