ĆEVAPI PEČENI U RERNI: Prave se bez muke, a imaju fantastičan ukus zbog preliva

Jovana Vasić 15. 01. 2025. u 07:00

Ručak koji svi obožavaju.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za ćevape:

  • 1 kg mlevenog mesa
  • 7-8 čenova belog luka
  • 1 crni luk
  • 2 kašičice sode bikarbone
  • 3 kašičice soli
  • 2 kašičice bibera
  • 200 ml kisele vode

Za preliv:

  • 300 ml piva
  • 1 kašika suvog biljnog začina
  • 2 kašičice bibera
  • ½ kašičice suve mirođije
  • 1 kašičica seckanog peršuna
  • 50 ml ulja

Priprema:

U mleveno meso dodati izrendan crni i beli luk, sodu bikarbonu, so, biber i kiselu vodu. Dobro izmešati, staviti u frižider da stoji jedan sat. Napraviti ćevape, poređati u nauljen pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Preliti ih prelivom od pomešanih sastojaka i vratiti u rernu još 15 minuta.

(trpeza)

Pogledajte više