ĆEVAPI PEČENI U RERNI: Prave se bez muke, a imaju fantastičan ukus zbog preliva
Jovana Vasić
15. 01. 2025. u 07:00
Ručak koji svi obožavaju.
Sastojci:
Za ćevape:
- 1 kg mlevenog mesa
- 7-8 čenova belog luka
- 1 crni luk
- 2 kašičice sode bikarbone
- 3 kašičice soli
- 2 kašičice bibera
- 200 ml kisele vode
Za preliv:
- 300 ml piva
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 2 kašičice bibera
- ½ kašičice suve mirođije
- 1 kašičica seckanog peršuna
- 50 ml ulja
Priprema:
U mleveno meso dodati izrendan crni i beli luk, sodu bikarbonu, so, biber i kiselu vodu. Dobro izmešati, staviti u frižider da stoji jedan sat. Napraviti ćevape, poređati u nauljen pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Preliti ih prelivom od pomešanih sastojaka i vratiti u rernu još 15 minuta.
(trpeza)
Pogledajte više