TRADICIONALNE PUNJENE PAPRIKE: Jedno od omiljenih domaćih jela
Napravite na ovaj način i uživaćete u savršenom ukusu.
Sastojci:
- Paprike srednje veličine 8 komada
- Mešano mleveno meso 500 g
- Pirinač 1 šolja
- Crni luk 1 glavica
- Beli luk 2 čena
- 1 Jaje
- Ulje 2 kašike
- So i biber po ukusu
- Aleva paprika 1 kašičica
- Seckani peršun 1 kašika
- Sok od paradajza 500 ml
- Brašno 1 kašika
Priprema:
Operite paprike, odsecite im vrhove i očistite ih od semenki. Vrhove sačuvajte jer će vam poslužiti kao poklopci. U tiganju zagrejte ulje i propržite crni luk dok ne postane staklast. Dodajte beli luk i pržite još minut. U velikoj posudi pomešajte mleveno meso, proprženi luk i beli luk, pirinač, jaje, so, biber, alevu papriku i peršun. Dobro izmešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Napunite svaku papriku pripremljenim filom i pokrijte ih sačuvanim vrhovima.
U velikom loncu poređajte punjene paprike uspravno. U posebnoj posudi pomešajte paradajz sok, brašno, malo soli i bibera. Dobro izmešajte da nema grudvica. Prelijte paprike pripremljenim paradajz sosom. Dodajte dovoljno vode da paprike budu skoro potpuno potopljene. Kuvajte na srednjoj temperaturi oko 1-1,5 sat, dok paprike ne omekšaju i pirinač ne bude skuvan.
(superrecepti)