TRADICIONALNE PUNJENE PAPRIKE: Jedno od omiljenih domaćih jela

Jovana Vasić 10. 01. 2025. u 09:00

Napravite na ovaj način i uživaćete u savršenom ukusu.

Foto: Jutjub/Printskrin/

Sastojci:

  • Paprike srednje veličine 8 komada
  • Mešano mleveno meso 500 g
  • Pirinač 1 šolja
  • Crni luk 1 glavica
  • Beli luk 2 čena
  • 1 Jaje
  • Ulje 2 kašike
  • So i biber po ukusu
  • Aleva paprika 1 kašičica
  • Seckani peršun 1 kašika
  • Sok od paradajza 500 ml
  • Brašno 1 kašika

Priprema:

Operite paprike, odsecite im vrhove i očistite ih od semenki. Vrhove sačuvajte jer će vam poslužiti kao poklopci. U tiganju zagrejte ulje i propržite crni luk dok ne postane staklast. Dodajte beli luk i pržite još minut. U velikoj posudi pomešajte mleveno meso, proprženi luk i beli luk, pirinač, jaje, so, biber, alevu papriku i peršun. Dobro izmešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Napunite svaku papriku pripremljenim filom i pokrijte ih sačuvanim vrhovima.

U velikom loncu poređajte punjene paprike uspravno. U posebnoj posudi pomešajte paradajz sok, brašno, malo soli i bibera. Dobro izmešajte da nema grudvica. Prelijte paprike pripremljenim paradajz sosom. Dodajte dovoljno vode da paprike budu skoro potpuno potopljene. Kuvajte na srednjoj temperaturi oko 1-1,5 sat, dok paprike ne omekšaju i pirinač ne bude skuvan.

(superrecepti)

Pogledajte više