RECEPT ZA NAJKREMASTIJI SPANAĆ: Ovako će biti ukusan i onima koji ga ne vole

Jovana Vasić 09. 01. 2025. u 11:03

Spanać poslužite uz jaje na oko ili krompir-pire.

Foto: Profimedia

Sastojci:

  • svež spanać 1 kg
  • maslac 50 g
  • beli luk 3 čena
  • crni luk 1 glavica, manja
  • krem sir 150 g
  • mleko 150 ml
  • muskatni orah prstohvat
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • suva slanina 150 g

Priprema:

Očišćen i opran spanać prelijte ključalom vodom, ostavite tako 3 minuta, pa ga ocedite i blago usitnite. Ako je bebi spanać, ne morate da ga seckate. Slaninu i crni luk sitno iseckajte, pa zajedno pržite na otopljenom maslacu. Kad slanina pusti još malo masnoće dodajte propasiran beli luk i smanjite temperaturu. Mešajte da beli luk ne potamni, pa dodajte spanać. Prelijte mlekom, posolite, pobiberite i dodajte po ukusu malo muskatnog oraščića. Krčkajte kratko, pa na kraju umešajte krem sir i odmah poslužite.

Pogledajte više