PREDLOG ZA ODLIČAN RUČAK: Zapečene krmenadle sa krompirom
Jovana Vasić
09. 01. 2025. u 09:00
Krmenadle zapečene sa krompirom su pravo zimsko jelo, vrlo izdašno i aromatično.
Sastojci:
- 800 g krmenadli, oko 200 g svaka
- 800 g krompira, presečenog na pola
- 1 kašika ulja
- so i biber
- Za začine:
- 2 kašike kečapa
- 1 kašika soja sosa
- 2 kašike smeđeg šećera
- 1 kašika ulja
- 1 čen belog luka, vrlo sitno naseckanog
- 2 kašičice jabukovog sirćeta
Priprema:
Za ove krmenadle zagrejte rernu na 220 stepeni. Rasporedite iseckani krompir promešan sa uljem na pleh za pečenje i pospite ga solju i biberom. Stavite u rernu da se peče 15 minuta. U međuvremenu, pomešajte sve začine u posudi.
Premažite tom smesom začina krmenadle sa obe strane, i ostavite malo za podlivanje. Izvadite pleh iz rerne. Promešajte krompir, a zatim stavite svinjetinu u pleh i ubacite pleh na gornju rešetku u rerni. Pecite 15 minuta.
Okrenite krmenadle nakon 15 minuta i prelijte po kašičicom sosa. Pecite 7-10 minuta dok se ne karamelizuje. Izvadite iz rerne. Pomoću kašike podlijte sokovima iz pleha pa vratite u rernu na još par minuta.
(stvarukusa)
Pogledajte više