PREDLOG ZA ODLIČAN RUČAK: Zapečene krmenadle sa krompirom

Jovana Vasić 09. 01. 2025. u 09:00

Krmenadle zapečene sa krompirom su pravo zimsko jelo, vrlo izdašno i aromatično.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 800 g krmenadli, oko 200 g svaka
  • 800 g krompira, presečenog na pola
  • 1 kašika ulja
  • so i biber
  • Za začine:
  • 2 kašike kečapa
  • 1 kašika soja sosa
  • 2 kašike smeđeg šećera
  • 1 kašika ulja
  • 1 čen belog luka, vrlo sitno naseckanog
  • 2 kašičice jabukovog sirćeta

Priprema:

Za ove krmenadle zagrejte rernu na 220 stepeni. Rasporedite iseckani krompir promešan sa uljem na pleh za pečenje i pospite ga solju i biberom. Stavite u rernu da se peče 15 minuta. U međuvremenu, pomešajte sve začine u posudi.

Premažite tom smesom začina krmenadle sa obe strane, i ostavite malo za podlivanje. Izvadite pleh iz rerne. Promešajte krompir, a zatim stavite svinjetinu u pleh i ubacite pleh na gornju rešetku u rerni. Pecite 15 minuta.

Okrenite krmenadle nakon 15 minuta i prelijte po kašičicom sosa. Pecite 7-10 minuta dok se ne karamelizuje. Izvadite iz rerne. Pomoću kašike podlijte sokovima iz pleha pa vratite u rernu na još par minuta.

(stvarukusa)

Pogledajte više