HRSKAVE SVINJSKE BAJADERICE ZA BOŽIĆNI RUČAK: Gurmanluk koji Srbi obožavaju
Jovana Vasić
05. 01. 2025. u 13:00
Za božićni ručak napravite neodoljive svinjske bajaderice koje se istovremeno tope i krckaju u ustima. Priprema se jednostavno, a za Božić je poželjno da se na trepezi nađe i svinjsko meso, a ove bajaderice su naš predlog.
Sastojci:
- 1 kg svinjske potplećke (trbuh)
- 50 g soli
- 100 ml soja sos
- 3 kašike meda
- 3 čena belog luka
- 1 kašičica senfa
Priprema:
Meso zasecite na strani gde je masnoća, ali vodite računa da ne zakačite meso. Posolite i lepo utrljajte rukama. Pokrijte i ostavite da odstoji nekih sat vremena. Meso stavite na žicu, a ispod stavite pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko sat vremena. Nakon tog vremena povećajte temperaturu na 200°C i pecite još pola sata. U tiganju pomešajte sojin sos, med, senf i mleveni beli luk. Ostavite da proključak, pa meso isecite kao bajaderu i stavite u tignja. Nemojte koža da dodiruje glazuru, jer neće biti hrskava, već u sos stavite stranu sa mesom. Kuvajte par minuta u glazuri.
(stvarukusa)
Pogledajte više