ORADA PEČENA U RERNI SA KROMPIROM: Posno jelo za Badnje veče!

Jovana Vasić 05. 01. 2025. u 11:00

Ukusna orada pečena u rerni je savršen posni obrok uz krompir i začine.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g krompira
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1/4 kašičice majčine dušice
  • 1/2 kašičice ruzmarina
  • 2 sveže cele orade, cca. 400 g

Priprema:

Pri pripremi za oradu sa krompirom zagrejte rernu na 210°C. Stavite rešetku u sredinu rerne. Oljuštite krompir i isecite ga na kriške. Stavite u veliku posudu za pečenje i začinite maslinovim uljem, majčinom dušicom i ruzmarinom. Promešajte da se sjedini i stavite pleh u zagrejanu rernu. Pecite 20-25 minuta na 210°C.

Očišćenu oradu tapkajte papirnim ubrusima. Začinite solju sa obe strane i šupljine. Uzmite krompir iz rerne. Povećajte temperaturu na 230 °C. Na krompir stavite oradu, začinite solju i vratite u rernu. Pecite još 16-18 minuta. Poslužite i uživajte u oradi sa krompirom!

(stvarukusa)

Pogledajte više