POSNE PUNJENE TIKVICE: Sočne i slasne, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Jovana Vasić
30. 12. 2024. u 07:00
Ovaj recept za punjene tikvice sa pirinčem i povrćem je ukusan, zdrav i savršen za posne dane!
Sastojci:
- male okrugle tikvice
- 1 šolja pirinča
- 1 crveni luk
- 200 g šampinjona
- 2 šargarepe
- 2 sveža paradajza
- so, biber i začini po ukusu (peršun, origano, majčina dušica)
- maslinovo ulje za prženje
Priprema:
Operite tikvice, odsecite vrh i izdubite sredinu kašikom. Pirinač skuvajte i ostavite da se ohladi. Na malo maslinovog ulja propržite sitno iseckani luk, dodajte iseckane šampinjone i šargarepu, pa pržite još 5 minuta dok povrće ne omekša. Zatim, dodajte kuvani pirinač, paradajz, začine po ukusu. Sve dobro promešajte i kuvajte još 5 minuta.
Tikvice napunite pripremljenim filom pa ih stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180°S i pecite oko 25-30 minuta, dok tikvice ne postanu mekane i blago zapečene.
(stvarukusa)
Pogledajte više