SVINJSKI VRAT SA KAJMAKOM I PAPRIKAMA: Držaće vas dugo sitim, a sjajan je predlog i za svečanu trpezu

Jovana Vasić 27. 12. 2024. u 09:00

Sočni specijalitet koji ćete obožavati, meso se lepi za prste.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1,2 kg svinjskog vrata
  • 50 ml ulja
  • 1 kašika suvog začina
  • 2 čaše vode
  • 1 kašika mekog brašna
  • 4-5 crvenih pečenih paprika
  • 2 čena belog luka
  • 100 g kajmaka

Priprema:
Meso isecite na šnicle, začinite, stavite u tepsiju, prelijte s malo vode i pecite na 200 stepeni sat vremena. Iseckajte paprike, pomešajte sa kajmakom, premažite preko mesa, pa vratite u rernu na desetak minuta da se sve lepo zapeče.

(trpeza)

Pogledajte više