NEOPISIVO DOBAR RUČAK: Piletina sa kikirikijem i pirinčem
Jovana Vasić
23. 12. 2024. u 11:49
Piletina sa kikirikijem i pirinčem je lagano jelo u azijskom stilu, savršeno uklopljenih ukusa.
Sastojci:
- 950 ml vode
- 470 ml nekuvanog belog pirinča
- 3 kašike soja sosa
- 2 kašike putera od kikirikija
- 2 kašičice belog vinskog sirćeta
- ¼ kašičice bibera
- 3 kašike maslinovog ulja
- 4 pileća filea - isečene na tanke trake
- 3 kašike seckanog belog luka
- 1 ½ kašika seckanog svežeg korena đumbira
- 600 g cvetova brokolija
- 180 g seckanog mladog luka
- 80 g neslanog pečenog kikirikija
Priprema:
Za ovu piletinu pomešajte vodu i pirinač u šerpi na srednje jakoj vatri i pustite da proključa. Smanjite toplotu, poklopite i kuvajte dok pirinač ne omekša i tečnost se ne upije, oko 20 minuta.
U međuvremenu, pomešajte soja sos, puter od kikirikija, sirće i biber u maloj posudi. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na jakoj vatri. Pržite i mešajte piletinu, beli luk i đumbir u vrelom ulju dok piletina ne porumeni, oko 5 minuta. Smanjite toplotu na srednju i dodajte brokoli, zeleni luk, kikiriki i mešavinu soja sosa. Dinstajte, često mešajući, dok brokoli ne omekša i piletina ne bude kuvana, oko 5 minuta. Servirajte mešavinu piletine i brokolija preko kuvanog pirinča.
(stvarukusa)
Pogledajte više