RECEPT ZA ČIKEN NAGETS: Još hrskaviji nego u restoranima brze hrane

Новости онлине 22. 12. 2024. u 09:00

Pileći medaljoni ili kako ih svi popularno nazivamo čiken nagetsi savršen je način da obradujete ukućane za ručak. Pored toga što se veoma brzo prave, ovakav recept omiljen je upravo zbog toga što meso ostaje sočno iznutra a zadržava zlatnu i hrskavu koricu spolja.

RECEPT ZA ČIKEN NAGETS: Još hrskaviji nego u restoranima brze hrane

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g pilećih fileta (pileće grudi ili bataci bez kosti)
  • 1 jaje
  • 100 g brašna
  • 100 g prezli ili krupnijih hlebnih mrvica
  • 50 g rendanog parmezana
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice crnog bibera
  • 1/2 kašičice crvene paprike (slatke)
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu (opciono)
  • 1/2 kašičice praška za pecivo (opciono, za dodatnu hrskavost)

Priprema:

Operite pileće filete i osušite ih papirnim ubrusima. Isecite meso na male komade (otprilike 3-4 cm) kako bi se brže pržilo i bilo lakše za jelo.

U jednu posudu stavite brašno, so i malo crnog bibera. U drugu posudu stavite jaje i umutite ga viljuškom. U treću posudu stavite prezle, rendani parmezan, alevu papriku, beli luk u prahu i prašak za pecivo. Dobro promešajte.

Uzmite svaki komadić pilećeg mesa, prvo ga uvaljajte u brašno, zatim ga umočite u jaje, a potom ga uvalite u krušne mrvice (dobro pritisnite da se mrvice zalepe). Ponavljajte ovaj postupak dok ne iskoristite svo pileće meso.

U velikom tiganju zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Kada je ulje vruće (testirajte ga tako što ubacite malu količinu krušnih mrvica, koje bi trebalo brzo da isprže), stavite pileće nagetse u tavu. Pržite ih u serijama, ne stavljajte ih previše, kako bi se ravnomerno ispržili i postali hrskavi. Pržite ih oko 3-4 minuta sa svake strane, dok ne postanu zlatno-smeđi i hrskavi.

Kada su nagetsi gotovi, stavite ih na papirni ubrus kako biste uklonili višak ulja.

Prijatno!

(Ona)

Pogledajte više