UŽIVAJTE U ČAROBNOM UKUSU: Rižoto sa morskim plodovima

Jovana Vasić 21. 12. 2024. u 13:00

Impresionirajte svoje ukućane i u ovim posnim danima i pripremite im ovo ukusno i jednostavno jelo koje će obožavati.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 200 g pirinča
  • 1 pakovanje zamrznutih plodova mora
  • 4 čena belog luka
  • 1 konzerva pelata
  • 1 dl maslinovog ulja
  • 50 g seckanih maslina
  • malo origana i bosiljka
  • veza peršuna

Priprema:

Plodove mora ostavite da se otope. U sud stavite ulje i prvo stavite seckani beli luk da na umerenoj temperaturi pusti aromu. Stavite pirinač i malo prodinstajte da pobeli. Dodajte pelat i malo vode, pa krčkajte da pirinač omekša. Dodajte začine po ukusu. Pred kraj dodajte otopljene i proceđene plodove mora. Mora da postoji dovoljno tečnosti. Nikako ne mešajte, samo okretanjem suda povremeno promešajte. Kada je rižoto gotov, dodajte začine po ukusu i ukrasite seckanim listovima svežeg peršuna.

(index.hr)

Pogledajte više