POSNE PAPRIKE PUNJENE PASULJEM ZA SVETOG NIKOLU: Idealno jelo za slavu, gosti će biti oduševljeni
Napravite posne punjene paprike na drugačiji način, napunite ih pasuljem, oduševićete se ukusom.
Sastojci:
- 4 velike crvene paprike, prepolovljene i očišćene od semena
- 70 ml kašike ulja
- 180 g svežeg bosiljka, podeljeno
- prstohvat morske soli
- crni biber, po ukusu
- 360 g kuvanog belog pasulja
- 10 maslina, bez koštica i grubo iseckanih
- 1,5 kašika svežeg limunovog soka
- 1 kašičica sveže limunove kore
- 60 g peršuna, sitno iseckanog
- 2 čena belog luka, narendanog
Priprema:
Kako biste napravili paprike, zagrejte rernu na 205 ℃ i obložite pek-papirom za pečenje. Prelijte crvene paprike uljem i stavite ih na pleh za pečenje kožom nadole. Začinite solju i biberom. Izlomite bosiljak i posipajte ga po paprikama. Pecite paprike dok ne omekšaju, 35-40 minuta. Pustite da se ohlade.
Dok se paprike peku, marinirajte pasulj. U velikoj činiji pomešajte kuvani beli pasulj, seckane masline, limunov sok i koricu, peršun, beli luk i malo maslinovog ulja. Začinite solju i biberom i ostavite na stranu. Pečene paprike poređajte sa kožom nadole na tanjir i u njih ubacite salatu od belog pasulja. Ostatke salate posipajte oko paprika. Pomešajte preostali bosiljak sa uljem i začinite solju i biberom, a zatim time prelijte paprike. Uživajte.
(stvarukusa)