RECEPT ZA SLATKI KUPUS SA MESOM: Uživaćete u svakom zalogaju

Novosti online

17. 12. 2024. u 09:00

Slatki kupus spada u čorbasta jela koja se ili obožavaju ili odbacuju već zbog mirisa, ali uz pažljivo birane začine i kvalitetnu pripremu, postići ćete fenomenalan ukus.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 kg kupusa
  • 150 g crnog luka
  • 300 g šargarepe
  • 400 g piletine
  • 4 kašike ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1,5 kašičica suvog začina
  • 1/2 kašičice mlevene paprike
  • 1/2 kašičice bibera
  • voda po potrebi (250-800 ml)

Priprema:

Sitno iseckajte crni luk i šargarepu, pa prodinstajte crni luk dok ne bude staklast. Potom dodajte šargarepu i posolite i ostavite da se krčka 3-4 minuta poklopljeno.
Ubacite dobro oprano pileće meso isečeno na manje komade.
Ubacite polovinu isečenog kupusa, promešajte, pa stavite poklopac i dinstajte 3-4 minuta.
Zatim dodajte sve začine, promešajte, dinstajte još 3 minuta, pa dodajte i ostatak kupusa, promešajte i poklopite. Ostavite da se krčka 5-10 minuta, sve dok ima vode koju će pustiti kupus.
Nakon toga nalijte 250-300 ml vode, promešajte, vratite poklopac i kuvajte oko 20 minuta, pa dodajte pola litra vode i ostavite da kuva 10-15 minuta.
Služite uz krutone i mnogo salate.

(glossy)

Pogledajte više