ZA SLAVU SVETI NIKOLA NAPRAVITE ROLOVANU SKUŠU: Ne samo da lepo izgleda, već je i ukus fantastičan

Новости онлине 15. 12. 2024. u 11:00

Približava se jedna od najvećih srpskih slava, a to je Sveti Nikola.

Foto: Shutterstock

Ona pada u toku Božićnog posta, pa je preporučljivo da i slavska trpeza bude posna.
Danas donosimo još jedan sjajan recept, a u pitanju je rolovana skuša koja se lako sprema, lepo izgleda i savršenog je ukusa.

Sastojci:

  • 2 skuše
  • 2 kašike ulja
  • 4 kašike soja sosa
  • 1/2 limuna
  • 1/2 pomorandže
  • 1/4 kašičice tucane ljute paprike 
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 1/3 kašičice bibera

Priprema:

U posudi pomešajte sojin sos, ulje, sok od pomorandže, sok od limuna, dodajte tucanu papriku, beli luk u prahu i biber. Sve lepo promešajte. Skuši isecite glavu i rep, pa je zasecite po dužini i otvorite. Isecite na 2 jednaka dela, pa nožem isecite središnju kost i izvadite. Polovinu skuše isecite na pola, pa tako uradite i sa drugom polovinom. Treba da dobijete 4 trake. Na isti način očistite i isecite drugu ribu. Tespiju premažite marinadom, pa poređajte četiri trake ribe i opet premažite marinadom. Zatim stavite preostale četiri trake i premažite marinadom. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se skuša marinira pola sata. Izvadite jednu traku skuše i urolajte, pa oko nje urolajte drugu traku. Pričvrstite štapićima za ražnjiće i ređajte na pleh obložen pek papirom. Na isti način urolajte i preostale trake ribe. Premažite svaki rolat skuše marinadom i pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 30 minuta.

(stvarukusa)

Pogledajte više