POSNI GULAŠ: Jelo koje će vas okrepiti

Novosti online

12. 12. 2024. u 09:00

Vreme je posta, a na vama je da budete kreativni i uživate u ukusima posne hrane.

Foto: Shutterstock

Sastojci:  

  • 100 g sojinih odrezaka
  • 150 g karfiola
  • 2 glavica crnog luka
  • 4-5 čenova belog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 manji patlidžan
  • 2 krompira
  • čeri paradajz
  • listovi svežeg peršuna
  • suvi biljni začin
  • ulje 

Priprema: 

Na zagrejanom ulju izdinstajte sitno sečen crni luk, pa mu dodajte šargarepu i krompir isečen na veće kvadrate. Sipajte malo vode, pa povrću dodajte i cvetove karfiola i na kriške sečen patlidžan koji ste prethodno osolili i posle 15-ak minuta iscedili od viška tečnosti. Začinite suvim biljnim začinom, pa lagano krčkajte, po potrebi dodajući vode. Svemu potom pripojite prethodno u vodu potopljene sojine odreske i na četvrtine isečen čeri paradajz. Krčkajte na laganoj vatri, pa pred kraj dodajte sitno sečen beli luk i peršun. Poslužite uz hleb. Prijatno!

(Ona)

Pogledajte više