RECEPT ZA HRSKAVE RIBLJE ŠTAPIĆE: Napravite ukusan i brz obrok koji će se dopasti i najmlađima
08. 12. 2024. u 07:00
Zaboravite na riblje štapiće kupljene u prodavnici, pripremite ih kod kuće jer su još ukusniji, sočniji i hrskaviji.
Sastojci:
- 500 g očišćenog oslića (ili bilo druge ribe koje volite)
- 1 kašičica sušenog origana
- 1 kašičica slatke paprike
- 100 g prezli
- 150 g brašna
- 1 jaje
- 150 g rendanog parmezana
- malo ulja
- malo rendane korice limuna
- so
- biber
Priprema:
Očišćenu ribu sameljite sa solju, biberom, origano i paprikom, pa potom prebacite u činiju. Dobro sve sjedinite. U jednu činiju ulupajte jaje, a u drugu pomešajte prezle, rendani parmezan i rendanu koricu limuna.Od smese od ribe formirajte štapiće željenog oblika i veličine, pa prvo uvaljajte u brašno, pa u jaje i onda u činiju sa prezlama. Potrudite se da sa svih strana budu riblji štapići dobro "oblepljeni".Tako spremljene štapiće ređajte na pleh koji ste obložili papirom za pečenje i premažite sa par kapi ulja. Pecite oko 15 minuta na 190 stepeni ili sve dok ne porumene. Kada budu gotovi, pospite malo limunovog soka preko njih.
(Ona)
Pogledajte više