ŠARAN IZ RERNE SA LUKOM I PIRINČEM: Odličan predlog za posni i zdrav ručak, koji se lako pravi

Novosti online

09. 12. 2024. u 09:00

Najsočnija riba pripremljena na zdrav način.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 kg šarana
  • 1 kg crnog luka
  • 200 g pirinča
  • 200 ml ulja
  • 250 ml belog vina
  • So, biber

Priprema:

Šarana očistite, odsecite glavu i rep i zasecite sa razmacima od oko 3 cm. Posolite spolja i unutra. Crni luk očistite i iseckajte na rebarca, pa prodinstajte na malo ulja. Dodajte pirinač, so i biber po ukusu i dinstajte dok pirinač ne postane staklast. U podmazan pleh sipajte mešavinu luka i pirinča, belo vino i toplu vodu da prekrije sve. Odozgo stavite šarana, prelijte ga uljem i pecite u rerni oko 30-40 minuta, odnosno dok ne dobije smeđu boju i dok unutra meso ne bude gotovo.

(trpeza)

Pogledajte više