TURSKA POSNA MUSAKA: Recept koji se koristi i kad nije post

Новости онлине 05. 12. 2024. u 09:30

Turska posna musaka je jelo koje svi počnu da obožavaju, čim ga probaju! I oni koji meso jedu gotovo uz svaki obrok ističu da je ukus ovakvog sklopa povrća i začina neverovatan, te da im nije ni potrebno.

Foto: Printscreen Youtube - Televizija Hram

Sastojci:

  • 1 kg tikvica
  • 500 g patlidžana
  • 1 glavica luka
  • 2 paprike
  • 2 krompira
  • 500 ml paradajz pirea
  • so i biber po ukusu
  • malo maslinovog ulja
  • struk mirođije
  • struk peršuna

Priprema:

Oljuštite tikvice i isecite ih na kriške. Nakon toga prodinstajte svaku od njih nekoliko minuta u maslinovom ulju. U drugoj posudi prodinstajte luk iseckan na sitno, patlidžan, paprike i krompir. Dodajte začine i sklonite s ringle.

U odgovarajuću posudu za pečenje poređajte red tikvica i odozgo rasporedite nadev s patlidžanom. Ponavljajte postupak do utroška materijala i završite musaku redom tikvica. Prelijte sve paradajz pireom i stavite u zagrejanu rernu.

Kad tečnost uvri jelo je gotovo. Tako pripremljena musaka se servira posuta iseckanom mirođijom i peršunom, a po želji možete da dodate i narendan posni kačkavalj.

Ukoliko je pravite kada nije u toku post, možete je preliti kiselim mlekom, ukus dobije potpuno drugu dimenziju!

(still)

Pogledajte više