POSNA SARMA SA POVRĆEM I PIRINČEM: Jednako dobra kao i mrsna
Новости онлине
01. 12. 2024. u 09:01
Probajte najomiljenije domaće jelo u posnoj varijanti i uverite se da je isto tako savršeno.
Sastojci:
- praziluk 4 struka
- crni luk 3 glavice
- šargarepa 2
- pirinač 1,5 šolja
- so 1 kašika
- tucana crvena paprika 1 kašika
- biber 1 kašičica
- lovorov list 2
- kiseli kupus 1-2 glavice
- crvena mlevena paprika 1 kašika
- suvi biljni začin 1 kašičica
Priprema:
Listove kupusa očistite od zadebljalih delova. Povrće sitno naseckajte i prodinstajte na tihoj vatri dok ne omekša. Dodajte pirinač i dinstajte još oko 10 minuta, dodavajući po malo vode. Dodajte so, biber, mešavinu suvih začina, tucanu crvenu papriku i na kraju mlevenu papriku i sve lepo promešajte. Dublju posudu nauljite i poređajte nekoliko listova kupusa po dnu. Motajte sarmu sa kašikom fila i ređajte. Posle prvog reda stavite lovorov list i produžite sa ređanjem sarme. Na kraju prekrite sa nekoliko listova kupusa. Dodajte vodu da se sarma prekrije i kuvajte nekoliko sati na tihoj vatri. Pred kraj zapržite sa kašikom brašna uprženim sa tri kašike ulja i kašikom mlevene paprike.
(superrecepti)
Pogledajte više