POSNA SARMA SA POVRĆEM I PIRINČEM: Jednako dobra kao i mrsna

Новости онлине 01. 12. 2024. u 09:01

Probajte najomiljenije domaće jelo u posnoj varijanti i uverite se da je isto tako savršeno.

Foto: Jutjub/Printskrin/

Sastojci:

  • praziluk 4 struka
  • crni luk 3 glavice
  • šargarepa 2
  • pirinač 1,5 šolja
  • so 1 kašika
  • tucana crvena paprika 1 kašika
  • biber 1 kašičica
  • lovorov list 2
  • kiseli kupus 1-2 glavice
  • crvena mlevena paprika 1 kašika
  • suvi biljni začin 1 kašičica

Priprema:

Listove kupusa očistite od zadebljalih delova. Povrće sitno naseckajte i prodinstajte na tihoj vatri dok ne omekša. Dodajte pirinač i dinstajte još oko 10 minuta, dodavajući po malo vode. Dodajte so, biber, mešavinu suvih začina, tucanu crvenu papriku i na kraju mlevenu papriku i sve lepo promešajte. Dublju posudu nauljite i poređajte nekoliko listova kupusa po dnu. Motajte sarmu sa kašikom fila i ređajte. Posle prvog reda stavite lovorov list i produžite sa ređanjem sarme. Na kraju prekrite sa nekoliko listova kupusa. Dodajte vodu da se sarma prekrije i kuvajte nekoliko sati na tihoj vatri. Pred kraj zapržite sa kašikom brašna uprženim sa tri kašike ulja i kašikom mlevene paprike.

(superrecepti)

Pogledajte više