IDEALNA JE ZA VREME POSTA: Pripremite pastrmku na norveški način

Novosti online

29. 11. 2024. u 07:00

Preukusna je ako pripremite baš ovako.

Foto: Jutjub/Printskrin/

Sastojci:

  • 400 g pastrmke
  • 200 g margarina
  • so
  • crveni luk
  • spanać
  • peršun
  • malo mirođije

Priprema:

Namažite margarinom alu-foliju i stavite ribu na nju. Začinite s malo soli i seckanim peršunom i mirođijom. Dodajte malo crvenog luka, spanaća i malo margarina. Zamotajte foliju u obliku pakovanja i stegnite, pa stavite na pleh, a potom i u rernu. Pržite ribu na 200 stepeni 10-20 minuta, u zavisnosti od veličine pakovanja. Za sledeća pakovanja ponovite postupak. Uz ribu, kao prilog, poslužite prženi krompir.

(trpeza)

Pogledajte više