POSNO, A SLASNO: Punjene paprike sa povrćem, lepše nego one sa mesom

Novosti online

27. 11. 2024. u 15:20

Odličan izbor za sve koji vole posna jela.

Foto: Jutjub/Printskrin/

Sastojci:

  • 12 paprika
  •  4 glavice crnog luka
  • 1/2 kg paradajza
  •  1,5 dl ulja
  •  2 šargarepe
  •  peršun
  •  4-5 krompira
  •  100 g pirinča
  •  so, biber, biozačin

Priprema:

 Luk očistiti, iseckati i propržiti na ulju, zatim dodati sitno iseckanu šargarepu, peršun, pirinač, izrendan krompir, so i biber, sve izmešati i nakon nekoliko minuta skinuti s vatre.

 Paradajz oljuštiti, iseći na kockice, pa ga dodati u smesu s krompirom. Time filovati očišćene paprike.

 Staviti ih u pleh premazan uljem i peći 45 minuta na 200 stepeni.

(still)

Pogledajte više