POSNO, A SLASNO: Punjene paprike sa povrćem, lepše nego one sa mesom
27. 11. 2024. u 15:20
Odličan izbor za sve koji vole posna jela.
Sastojci:
- 12 paprika
- 4 glavice crnog luka
- 1/2 kg paradajza
- 1,5 dl ulja
- 2 šargarepe
- peršun
- 4-5 krompira
- 100 g pirinča
- so, biber, biozačin
Priprema:
Luk očistiti, iseckati i propržiti na ulju, zatim dodati sitno iseckanu šargarepu, peršun, pirinač, izrendan krompir, so i biber, sve izmešati i nakon nekoliko minuta skinuti s vatre.
Paradajz oljuštiti, iseći na kockice, pa ga dodati u smesu s krompirom. Time filovati očišćene paprike.
Staviti ih u pleh premazan uljem i peći 45 minuta na 200 stepeni.
(still)
Pogledajte više