SAVRŠEN RUČAK MOŽE I BEZ MESA: Preukusne veganske lazanje

Novosti online

24. 11. 2024. u 10:00

Probajte lazanju sa preukusnim filom koji će vam postati omiljen.

Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic

Sastojci:

  • Posne makarone 700 g
  • Praziluk 200 g
  • Šargarepa 200 g
  • Spanać 800 g
  • Beli luk 2 čena
  • Brašno 50 g
  • So, biber, sirće po ukusu
  • Ulje 50 ml

Priprema:

Skuvati testeninu, oprati hladnom vodom da se ne zalepi i ostaviti da se ohladi. Šargarepu narendati, a praziluk naseći na kolutiće, pa propržiti u 25ml ulja. Začiniti i dodati spanać. Možete koristiti smrznuti, mada je mnogo ukusnije sa svežim. Prokrčkati i ostaviti da se hladi. Skuvati sos tako što će te u 25ml ulja propržiti 2 cela čena belog luka, onda ih izvaditi i propržiti brašno, pa naliti vodu. Na kraju u vatrostalnu posudu poređati polovinu makarona, sos sa spanaćem, drugu polovinu makarona, pa bešamel sos. Zapeći u rerni oko 20-ak minuta, na 150 stepeni.

(superrecepti)

Pogledajte više