NAPRAVITE NAJUKUSNIJI RUČAK: Pirinač sa pečurkama i mesom

Novosti online

21. 11. 2024. u 11:18

Lako se pravi, a svima uspe iz prve.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 200 g pirinča
  • 200 g kuvanog mesa po želji
  • 100 g šampinjona
  • 2 šargarepe
  • 1 crni luk
  • 1 čen belog luka
  • so, biber, ulje, peršun

Priprema:

U tiganju na malo ulja propržite iseckanu šargarepu, crni i beli luk da omekšaju. Dodajte iseckane pečurke i začinite. Kada veći deo tečnosti koju pečurke puste ispari, dodajte pirinač i pomešajte. Dodajte po potrebi vode i krčkajte dok pirinač ne omekša. Na kraju dodajte meso isečeno na komadiće. Dekorišite iseckanim peršunom.

(trpeza)

Pogledajte više