PASULJ SA KISELIM KUPUSOM I SLANINOM: Sočan i slastan, rapsodija ukusa kojoj ćete se stalno vraćati
18. 11. 2024. u 13:04
Pasulj sa kiselim kupusom i slaninom, savršenstvo bez mane.
Sastojci:
- 300 g pasulja
- 200 g kiselog kupusa
- 200 g suve slanine
- 1 par dimljenih kobasica
- 2 crna luka
- 1 šargarepa
- 1 kašika seckanog peršuna
- 3 čena belog luka
- 2 krompira
- 1 kašika mlevene paprike
- Za zapršku:
- 70 ml ulja
- 3 kašike brašna
Priprema:
Pasulj potopite preko noći, pa skuvajte. Kiseli kupus isperite. Na ulju izdinstajte iseckan luk sa slaninicom isečenom na kockice i kobasicama na kolutove. Dodajte iseckane beli luk i peršun, dinstajte još minut. Dodajte seckani kupus, kolutove šargarepe, kockice krompira. Nalijte vodom i kuvajte pola sata. Dodajte kuvani pasulj, mlevenu papriku i krčkajte još 20 minuta. Pred kraj napravite zapršku tako što ćete na ulju propržiti brašno i dodajte jelu dok vri. Kuvajte još 2-3 minuta.
(trpeza)
Pogledajte više