PASULJ SA KISELIM KUPUSOM I SLANINOM: Sočan i slastan, rapsodija ukusa kojoj ćete se stalno vraćati

Novosti online

18. 11. 2024. u 13:04

Pasulj sa kiselim kupusom i slaninom, savršenstvo bez mane.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 300 g pasulja
  • 200 g kiselog kupusa
  • 200 g suve slanine
  • 1 par dimljenih kobasica
  • 2 crna luka
  • 1 šargarepa
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 3 čena belog luka
  • 2 krompira
  • 1 kašika mlevene paprike
  • Za zapršku:
  • 70 ml ulja
  • 3 kašike brašna

Priprema:

Pasulj potopite preko noći, pa skuvajte. Kiseli kupus isperite. Na ulju izdinstajte iseckan luk sa slaninicom isečenom na kockice i kobasicama na kolutove. Dodajte iseckane beli luk i peršun, dinstajte još minut. Dodajte seckani kupus, kolutove šargarepe, kockice krompira. Nalijte vodom i kuvajte pola sata. Dodajte kuvani pasulj, mlevenu papriku i krčkajte još 20 minuta. Pred kraj napravite zapršku tako što ćete na ulju propržiti brašno i dodajte jelu dok vri. Kuvajte još 2-3 minuta.

(trpeza)

Pogledajte više