PRŽENI KROMPIR SA PEČURKAMA I PAPRIKOM: Jednostavan ručak koji se brzo sprema

Novosti online

17. 11. 2024. u 07:00

Krompir se često koristi u kulinarstvu jer od njega možete da pravite najrazličitija jela. Možete da ga koristite kao prilog, da pravite testo, salatu.. Mi vam predlažemo da isprobate i ovaj recept.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 300 g pečuraka 
  • 1 paprika 
  • 1 crni luk 
  • 700 g krompira 
  • peršun

Priprema:

U tiganju na malo ulja propržite seckane pečurke, pa kada one omekšaju dodajte i paprike. Posle 5 minuta dodajte i seckani crni luk i pržite dok sve ne omekša. Izvadite povrće iz tiganja, sipajte još malo ulja, pa dodajte sitnije sečen krompir. Poklopite i pržite nekih 5 minuta. Skinite poklopac, posolite i promešajte, pa pržite još mar minuta. Vratite povrće i promešajte, pa pržite dok i krompir ne bude gotov. Na kraju pospite seckanim peršunom. 

(stvarukusa)

Pogledajte više