PREDLOG ZA DANAŠNJI RUČAK: Grašak s piletinom u paradajz sosu

Novosti online

11. 11. 2024. u 10:00

Grašak s piletinom u paradajz sosu je jelo na kašiku kome niko neće odoleti.

Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic

Sastojci:

  • 600 g piletine
  • 600 g graška
  • 2,5 glavice crnog luka
  • 2,5 čena belog luka
  • 350 ml soka od paradajza
  • 5 šargarepa
  • 3 krompira
  • 2,5 kašičice slatke paprike
  • 2,5 kašike ulja
  • kašičica soli
  • kašičica peršuna
  • kašičica bibera
  • kašičica mirođije
  • korijander, po ukusu
  • 1 kocka supe

Priprema:

Kako biste napravili grašak s piletinom prvo propržite meso u tiganju. U šerpi u kojoj ćete da kuvate povrće ispržite crni i beli luk, dok ne postanu staklasti, a potom ubacite šargerepu, grašak i krompir.

Pržite povrće par minuta, pa prelijte vodom i ubacite kocku supe i paradajz sok. Potom dodajte svemu začine i piletinu. Kuvajte na umerenoj temperaturi. Isprobajte grašak i krompir, kako biste proverili da li je kuvano.

(stvarukusa)

Pogledajte više