ĆUFTE IZ RERNE SA SOSOM OD MAJONEZA I BELOG LUKA: Kada ih jednom probate, pravićete ih stalno
05. 11. 2024. u 13:34
Ukus savršenstva na vašem stolu.
Sastojci:
- crni luk 1/2 glavice
- beli luk 2 čena
- 1 šargarepa
- mlevena nemasna junetina 500 g
- belanca 1
- senf 1 kašičica
- so 1 kašičica
- biber 1/4 kašičice
- peršunov list 1/2 kašičice
- maslinovo ulje 1 kašika
Umak:
- grčki jogurt 3 dl
- majonez 100 g
- beli luk 1-2 čena
- senf 1 kašika
- kiseli krastavčići 2-3 narendana
- vlašac 1 kašičica
Priprema:
Očistite i sitno nasecite luk. Šargarepu krupno izrendajte. Pomešajte sve sastojke, osim ulja. Rukama dobro izmešajte da se svi sastojci ravnomerno rasporede. Od dobijene smese formirajte loptice željene veličine. Svaku lopticu pritisnite blago dlanovima.
Pleh od rerne obložite papirom za pečenje, pa poređajte ćufte. Svaku ćuftu malo premažite uljem. Pecite u zagrejanoj rerni 15 do 20 minuta na 250 stepeni. Sve sastojke za umak sjedinite. Ćufte servirajte sa umakom i salatom od narendanog crvenog kupusa.
(superrecepti)
Pogledajte više