NJEGOVO VELIČANSTVO BIFTEK VELINGTON: Za prave gurmanske užitke napravite obrok kojem niko neće odoleti
Neprikosnoven ukus pravog komada mesa, čudnovatog je ukusa, a i mirisa.
Sastojci:
- 400 g goveđeg filea
- 1 šolja blendiranih pečuraka
- 2 kašike ulja
- 1 kašika putera
- 1/2 šolje paštete od pačje jetre (foa gra)
- 2 pakovanja lisnatog testa
- 1 jaje
- 1/4 šolje belog suvog vina
Priprema:
Ispecite file, po tri minuta sa svake strane. Ostavite da se ohladi. Ispržite luk na ulju, dodajte usitnjene pečurke i prodinstajte uz dodatak putera. Ulijte vino i kad ispari, ostaviti da se hladi. Lisnato testo razvijte na papiru za pečenje i ohladite u frižideru. Izvadite, pa rasporedite pečurke, zatim paštetu, pa meso. Uz pomoć folije zarolajte biftek. Premažite umućenim jajetom i napravite zareze gore da može da odlazi para. Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta, dok ne postane zlatnobraon. (trpeza)