BOGATOG UKUSA I SOČAN: Kao u Grčkoj - zapečeni pasulj sa paradajzom, blitvom i origanom, ručak na malo drugačiji način

Novosti online

01. 11. 2024. u 09:00

ZAPEČENI pasulj se na grčki način pravi sa paradajzom, blitvom i origanom, te je vrlo bogatog ukusa i sočan.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • ½ crvenog luka, tanko isečenog
  • 400 g seckanog paradajza
  • 1 kašika meda
  • 1 mala crvena ljuta papričica, očišćena od semena i sitno iseckana
  • 1 kašičica mlevenog cimeta
  • ½ kašičice paprike
  • 1 kašičica sušenog origana
  • 400 g pasulja iz konzerve, oceđenog i ispranog
  • 150 g blitve ili spanaća, grubo iseckanog
  • 10 g svežeg peršuna, sitno iseckanog

Priprema:

Za zapečeni pasulj prvo zagrejte rernu na 200 S / 180 S sa ventilatorom. Zagrejte ulje u velikoj vatrostalnoj posudi na srednjoj vatri. Dodajte luk i začinite solju i biberom. Pržite 2-3 minuta dok ne omekša.

Dodajte paradajz, med, ljutu papriku, cimet, papriku i origano. Krčkajte nekoliko minuta. Umešajte pasulj i zelje. Ubacite u rernu i pecite 20 minuta dok ivice ne porumene. Pospite peršunom i servirajte.

(stvar ukusa)

Pogledajte više