BOGATOG UKUSA I SOČAN: Kao u Grčkoj - zapečeni pasulj sa paradajzom, blitvom i origanom, ručak na malo drugačiji način
01. 11. 2024. u 09:00
ZAPEČENI pasulj se na grčki način pravi sa paradajzom, blitvom i origanom, te je vrlo bogatog ukusa i sočan.
Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- ½ crvenog luka, tanko isečenog
- 400 g seckanog paradajza
- 1 kašika meda
- 1 mala crvena ljuta papričica, očišćena od semena i sitno iseckana
- 1 kašičica mlevenog cimeta
- ½ kašičice paprike
- 1 kašičica sušenog origana
- 400 g pasulja iz konzerve, oceđenog i ispranog
- 150 g blitve ili spanaća, grubo iseckanog
- 10 g svežeg peršuna, sitno iseckanog
Priprema:
Za zapečeni pasulj prvo zagrejte rernu na 200 S / 180 S sa ventilatorom. Zagrejte ulje u velikoj vatrostalnoj posudi na srednjoj vatri. Dodajte luk i začinite solju i biberom. Pržite 2-3 minuta dok ne omekša.
Dodajte paradajz, med, ljutu papriku, cimet, papriku i origano. Krčkajte nekoliko minuta. Umešajte pasulj i zelje. Ubacite u rernu i pecite 20 minuta dok ivice ne porumene. Pospite peršunom i servirajte.
(stvar ukusa)
Pogledajte više