NAJBOLJI RECEPT ZA PRAVU SRPSKU SARMU: Spremite je brzo i jednostavno

Novosti online

02. 11. 2024. u 09:50

Vreme je da se zavije prva sarmica koja će da nam donese lep miris zime u kuću.

Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

  • 1 velika glavica kiselog kupusa
  • 600 grama junećeg mlevenog mesa
  • 3 šolje belog pirinča
  • Glavica belog luka
  • 200 grama suvih rebara
  • 100 grama dimljene slanine
  • So,
  • suvi začin,
  • slatka začinska paprika,
  • biber
  • crni luk

Priprema:

Na vreloj masti prodinstajte sitno seckan luk i meso. Izdinsta se mleveno meso, taman da od bledocrvene dobije rozikasto sivu boju, što će reći – ne previše, jer će se meso svakako dobro iskuvati. Zatim se doda biber, suvi začin i paprika, još se malo prodinsta i doda se opran pirinač. Nadev se prohladi pa se filuje sarma koja se slaže zajedno sa suvim rebrima i slaninom i kuva na tihoj vatri što duže. Pošto pirinač upija vodu, treba da se doda mlaka voda nekoliko puta tokom kuvanja kako sarma ne bi prigorela. 

(still)

Pogledajte više