HRSKAVO I SOČNO, PRSTE DA POLIŽETE: Pileće belo meso punjeno sirom i majčinom dušicom, savršeno za nedeljni ručak
NEDELjA je dan kada je obično porodica na okupu, pa je to idealna prilika da se za ručak spremi nešto posebno ukusno.
Mi vam predlažemo pileće belo meso punjeno sirom i majčinom dušicom. Ovo je hrskav i aromatičan obrok savršenog ukusa.
Sastojci:
680 g pilećeg belog mesa (oko 4 šnicle)
4 tanke kriške kačkavalja
4 kašičice seckane majčine dušice
120 ml pilećeg bujona
60 ml pavlake za kuvanje
1 kašičica senfa
sol i biber, po ukusu
2 velika jajeta
2 kašike rendanog parmezana
višenamensko brašno, za pohovanje
ulje, za prženje
Recept za pileće belo meso punjeno sirom:
Kako biste napravil belo meso punjeno sirom, zagrejte rernu na 170-180°. Koristeći mali nož, isecite džep veličine 10 x 9 cm sa strane svake šnicle. U svaki džep ubacite krišku kačkavalja i rasporedite po 1 kašičicu majčine dušice. Lagano pritisnite da biste zatvorili.
U malom loncu kuvajte pileći bujon i pavlaku za kuvanje na umereno jakoj vatri, dok se ne smanje na 120 ml, oko 5 minuta. Umešajte senf i kuvajte 30 sekundi, mešajući nekoliko puta. Začinite solju i biberom i sklonite sa vatre. U plitkoj činiji umutite jaja i umešajte parmezan. Stavite brašno u drugu plitku posudu.
U velikom tiganju zagrejte malo ulja. Začinite belo meso solju i biberom. Svaku šniclu uvaljajte u brašno, otresite višak, pa premažite umućenim jajetom. Pržite na umereno jakoj vatri do zlatne boje, oko 2 minuta po strani. Prebacite u veliki pleh za pečenje.
Pecite piletinu oko 12 minuta.Sipajte na tanjire sos od senfa, pa stavite belo meso preko i servirajte.
(Stvar ukusa)