RUČAK KOJI SVI VOLE: Najbolji recept za pečeno pile, reš korica, a meso mekano i sočno
Uz ovakvo meso je dovoljna sezonska salata, a možete poslužiti i bareni krompir.
Sastojci:
- 1 pile
- 50 g maslaca
- 2 kašičice ruzmarina
- 2 kašičice timijana
- 2 šargarepe
- 1 crni luk
- 1 limun
- 3 kašike maslinovog ulja
- so, biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Piletu prstima odvojite kožicu od prsa i tu stavite komadiće maslaca i četvrtinu biljnih začina. U pile stavite šargarepe presečene napola i luk isečen na četvrtine, a kriške limuna stavite između bataka. Istrljajte celo pile pomešanim začinima, prelijte sa malo maslinovog ulja, posolite i pobiberite. Pecite oko jedan sat.
(trpeza)