POHOVANE PILEĆE ŠNICLE: Ovako su ovaj specijalitet pravile naše bake

Novosti online

07. 10. 2024. u 15:43

Ukoliko ste ljubitelj pohovanih šnicli, a nemate vremena ni stpljenja za dugotrajan proces koji zahteva pohovanje, ovo je pravi recept za vas. Kada budete isprobali ovaj način za pohovanje pilećih šnicli više nećete ni pomisliti da ih pohujete na klasičan način jer je ovako mnogo jednostavnije, a preukusne su.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500g pilećeg belog mesa
  • 1 jaje
  • 70 ml mleka
  • 1 puna kašika soka limuna
  • 1 kašičica senfa
  • 1/2 kašicice soli
  • 1/2 kašičice karija
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 1/2 kašičice suvog bosiljka(ili začin koji volite)
  • 1/2 kašičice origana
  • 1 kašika ulja
  • 100g brašna
  • 1/2 kašičice soli,začina,paprike
  • Malo ulja za prženje

Priprema:

Pomešajte jaje, mleko, limunov sok, senf, začine i ulje pa dobro sjedinite masu, a onda šnicle potopite u nju da odstoje najmanje sat vremena, a najbolje bi bilo preko noći. Zatim i uvaljajte u brašno sa začinima i pržite na ulju. Prijatno!

Pogledajte više