PREDLOG ZA DANAŠNJI RUČAK: Ajmokac sa piletinom i spanaćem

Novosti online

07. 10. 2024. u 07:00

Ajmokac je brzo i jednostavno jelo koje će vas vratiti u detinjstvo i bakinu kuhinju. Postoje različite varijante recepta, a mi vam danas predlažemo ovaj sa spanaćem.

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • kuvana piletina 300 g
  • spanać 300 g
  • crni luk 1 glavica
  • beli luk 1 čen
  • brašno 3 kašike
  • mlaka voda 3 dl
  • margarin 30 g
  • krompir 6
  • so po ukusu
  • biber po ukusu
  • ulje po potrebi   

Priprema:

Na ulju propržite iseckan crni i beli luk i brašno, pa uz neprestano mešanje postepeno nalivajte vodu i začinite po ukusu. Dodajte krupno nasečen blanširani spanać i krto meso iz supe, pa kuvajte na tihoj vatri, uz mešanje, dok se ne zgusne. Krompir skuvajte u slanoj vodi, ocedite, dodajte rastopljen margarin, umutite i služite uz ajmokac.

(super recepti)

Pogledajte više