POHOVANI PIRE KROMPIR: Spolja hrskav, iznutra mekan, toliko ukusan da ćete uživati u svakom zalogaju

Novosti online

30. 09. 2024. u 08:00

KROMPIR je povrće koje možete da spremate na različite načine i svako jelo je jednako ukusno.

Foto: Shutterstock

 Osim što je krompir jednostavan za pripremu, odlično se slaže sa mnogim namirnicama, a danas vam donosimo recept za pohovani pire krompir koji će vam se sigurno dopasti.

Sastojci:

  • 5 krompira 
  • 1/2 paprike
  • 1 čen belog luka
  • 2 kašike kukuruznog skroba
  • 2 jajeta
  • prezle
  • 1/2 veze peršuna

Priprema:

Krompir oljuštite i isecite na kocke, pa stavite da se kuva. U tiganju propržite sitno seckanu papriku i cele čenove belog luka. Kada paprika omekša, izvadite beli luk iz tiganja, a skuvan krompir procedite. Krompir ispasirajte, dodajte papriku, pa posolite i pobiberite. Dodajte skrob i sve lepo sjedinite. Umotajte krompir u pek-papir i stavite u frižider na pola sata. Oblikujte deblju zmijicu i isecite na kolutove ili oblikujte dugačku, a nisku kupu, pa isecite trougao. 

U jednoj posudi umutite jaja, u drugoj prezle sa seckanim peršunom. Umočite pire krompir u jaja, pa u prezle i onda pržite u zagrejanom ulju. Izvadite na ubrus da se ocede. 

(stvarukusa/mondo)

Pogledajte više