POHOVANI PIRE KROMPIR: Spolja hrskav, iznutra mekan, toliko ukusan da ćete uživati u svakom zalogaju
KROMPIR je povrće koje možete da spremate na različite načine i svako jelo je jednako ukusno.
Osim što je krompir jednostavan za pripremu, odlično se slaže sa mnogim namirnicama, a danas vam donosimo recept za pohovani pire krompir koji će vam se sigurno dopasti.
Sastojci:
- 5 krompira
- 1/2 paprike
- 1 čen belog luka
- 2 kašike kukuruznog skroba
- 2 jajeta
- prezle
- 1/2 veze peršuna
Priprema:
Krompir oljuštite i isecite na kocke, pa stavite da se kuva. U tiganju propržite sitno seckanu papriku i cele čenove belog luka. Kada paprika omekša, izvadite beli luk iz tiganja, a skuvan krompir procedite. Krompir ispasirajte, dodajte papriku, pa posolite i pobiberite. Dodajte skrob i sve lepo sjedinite. Umotajte krompir u pek-papir i stavite u frižider na pola sata. Oblikujte deblju zmijicu i isecite na kolutove ili oblikujte dugačku, a nisku kupu, pa isecite trougao.
U jednoj posudi umutite jaja, u drugoj prezle sa seckanim peršunom. Umočite pire krompir u jaja, pa u prezle i onda pržite u zagrejanom ulju. Izvadite na ubrus da se ocede.
(stvarukusa/mondo)